Várhatóan nem kell egy civil aspiráns javára visszalépnie az MSZP főpolgármester-jelöltjének. Horváth Csaba lehetséges ellenlábasai vagy elutasították a szocialisták felkérését, vagy olyan feltételeket szabtak, amelyeket a párt nem vállalhatott.
Várhatóan Horváth Csaba marad az MSZP főpolgármester-jelöltje, miután a civil jelölt keresése nem hozott eredményt. Ráday Mihály, Vágó István, Kuncze Gábor, Bárándy Péter, sőt Magyar György ügyvéd és Békesi László exminiszter neve is felmerült, ám értesüléseink szerint vagy ők nem vállalták a jelölést, vagy a velük érkező igények tették lehetetlenné a jelölést.

– A párt még mindig „stand by” üzemmódban van, nyitottak vagyunk bármilyen ötletre – mondja a párt egyik első embere. – De az mégsem járja, hogy néhányan elvárják tőlünk, léptessük vissza a minden fórumon, hivatalosan megválasztott emberünket, aztán meg majd lesz valami. Akadt rátermett, civil jelölt, aki nemet mondott, másik meg feltételeket szabott: például, szívesen összeállítaná a listánkat – nélkülünk. Bizonyos körök Kuncze Gábort nyomják, de hozzáteszik, a szocikból nem kérnek. Csak a lista kell. Ez hogyan lehetne felvállalható kompromisszum? Mi kampányolunk, gyűjtjük az ajánlószelvényeket, befutó helyeket viszont nem tudunk adni senkinek?

A párt azt követően próbált civil jelölt után nézni, hogy kiderült, a Lehet Más a Politika nem fog beállni semmilyen szocialista jelölt mögé. Ám jelenleg úgy fest, a Fidesz (Tarlós István személyében) és a Jobbik (mely csütörtökön nevezi meg jelöltjét) mellett az MSZP és az LMP (várhatóan Jávor Benedek lesz a befutó) is pártembert fog indítani.

– Nem alakult ki olyan széles, öngeneráló civil összefogás, amelynek eredményeképpen felállt volna egy pártok feletti jelölt – nyilatkozta a 168ora.hu-nak Horváth Csaba. A jelenlegi szocialista jelölt egyben budapesti elnöke is a pártnak. Bár sokan új posztját azzal magyarázták, majd ez lesz a fájdalomdíj, ha az MSZP mást indít Budapesten, Horváth szerint megválasztásával épp megerősödött, hiszen elismerték korábbi munkáját, nagyobb bizalmat kapott.
Forrásaink szerint a keresgélés a kongresszust követően, legkésőbb a rendkívüli parlamenti ülésszak végéig lezárul.

168óra online

A bejegyzés trackback címe:

https://ujpolus.blog.hu/api/trackback/id/tr862133555

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki, ha nem Horváth Csaba? 2010.07.26. 11:21:02

Még nem dőlt el véglegesen, Horváth Csaba marad-e a szocialisták főpolgármester-jelöltje az önkormányzati választáson. Civil jelöltet egyelőre nem talál a párt, és ha a héten nem születik döntés más személyről, Horváth maradhat a jelölt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása